Twee doden bij luchtaanvallen in Kyiv, Oekraïne door drones van Rusland

Twee doden bij luchtaanvallen in Kyiv, Oekraïne door drones van Rusland

De Oekraïense hoofdstad Kyiv is het toneel geworden van een tragisch incident. Twee mensen zijn om het leven gekomen bij luchtaanvallen door drones van Rusland. De aanvallen vonden plaats op een militair vliegveld in de buurt van de stad.

Volgens de Oekraïense autoriteiten werden er twee drones gebruikt om het vliegveld te bombarderen. De drones werden bestuurd vanuit een locatie in het nabijgelegen Rusland. De aanval heeft twee dodelijke slachtoffers gemaakt en vier anderen gewond geraakt.

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft verklaard dat de aanval een “flagrante schending” is van de Oekraïense soevereiniteit en een “openlijke provocatie” is van Rusland. Hij heeft ook gezegd dat Oekraïne de aanval zal bestrijden met alle middelen die tot haar beschikking staan.

De Russische regering heeft de aanval ontkend en gezegd dat ze geen betrokkenheid heeft bij de aanval. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, heeft gezegd dat de aanval een “provocatie” is die Oekraïne gebruikt om de internationale gemeenschap tegen Rusland op te zetten.

Het incident is een schokkende herinnering aan de spanningen tussen Oekraïne en Rusland. De twee landen zijn al jaren in oorlog met elkaar, waarbij duizenden mensen hun leven hebben verloren. Het is belangrijk dat beide landen hun verschillen op een vreedzame manier proberen op te lossen, zodat er geen nieuwe slachtoffers meer vallen.