Igor Girkin, die veroordeeld is voor betrokkenheid bij de MH17-ramp, blijft in een Russische gevangenis, maar niet voor zijn rol bij de ramp.

Igor Girkin, die veroordeeld is voor betrokkenheid bij de MH17-ramp, blijft in een Russische gevangenis, maar niet voor zijn rol bij de ramp.

Igor Girkin, een voormalig Russisch militair, is veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de MH17-ramp. De MH17-ramp was een vliegtuigongeluk waarbij een vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergeschoten boven Oost-Oekraïne in 2014. Alle 298 mensen aan boord kwamen om het leven.

Girkin is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor zijn betrokkenheid bij de ramp. Hij staat terecht voor het bezit van een illegaal wapen en het aanzetten tot geweld dat leidde tot de ramp. Hoewel hij veroordeeld is voor zijn betrokkenheid bij de ramp, blijft hij nog steeds in een Russische gevangenis.

Girkin is niet in staat om de gevangenisstraf uit te zitten voor zijn betrokkenheid bij de MH17-ramp. In plaats daarvan zit hij in de gevangenis voor andere misdaden die hij heeft begaan. Hij is veroordeeld voor het organiseren van een aanslag op een Russisch treinstation in 2014, waarbij twee mensen om het leven kwamen. Hij is ook veroordeeld voor het aanzetten tot geweld tegen de Russische regering in Oost-Oekraïne.

Hoewel Girkin veroordeeld is voor zijn betrokkenheid bij de MH17-ramp, blijft hij nog steeds in een Russische gevangenis. Hij is veroordeeld voor andere misdaden die hij heeft begaan, waaronder het organiseren van een aanslag op een Russisch treinstation en het aanzetten tot geweld tegen de Russische regering in Oost-Oekraïne. Hoewel hij veroordeeld is voor zijn betrokkenheid bij de MH17-ramp, blijft hij nog steeds in de gevangenis voor andere misdaden die hij heeft begaan.