Duitse IS-vrouw veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor moord op 5-jarige Jezidi-slaaf

De Duitse IS-vrouw Lamia K. is veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor de moord op een 5-jarige Jezidi-slaaf. De rechtbank in München heeft de vrouw schuldig bevonden aan moord met voorbedachte rade.

Lamia K. had de 5-jarige slaaf, die ze als een soort huisdier beschouwde, in 2015 in Irak gekocht. Volgens de verklaringen die ze aflegde, had ze de slaaf gekocht om haar te helpen bij het verwerken van de trauma’s die ze had opgelopen tijdens haar tijd als IS-strijder.

In 2017, toen de vrouw terugkeerde naar Duitsland, werd de 5-jarige Jezidi-slaaf dood aangetroffen in haar appartement. Er werd vastgesteld dat de slaaf was gestorven aan een overdosis van een slaapmiddel dat Lamia K. had gebruikt om de slaaf stil te houden.

De rechtbank heeft Lamia K. veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor moord met voorbedachte rade. Volgens de rechter was de vrouw zich bewust van het feit dat haar acties ernstige gevolgen zouden hebben en heeft ze dit opzettelijk gedaan.

De veroordeling van Lamia K. is een belangrijke stap in de strijd tegen IS-terrorisme en een waarschuwing voor andere IS-strijders die terugkeren naar hun thuisland. Het is een duidelijk signaal dat dergelijke misdaden niet zullen worden getolereerd en dat er consequenties zijn voor mensen die zich schuldig maken aan dergelijke misdaden.