Kadasterfout maakt woonadressen van miljoenen Nederlanders zichtbaar

Het Kadaster heeft een ernstige fout gemaakt waardoor de adressen van miljoenen Nederlanders zichtbaar zijn geworden. De fout werd ontdekt door een journalist van de NOS. Het Kadaster heeft bevestigd dat er een fout is gemaakt waardoor de adressen van miljoenen Nederlanders zichtbaar zijn geworden.

Het Kadaster is verantwoordelijk voor het bijhouden van alle gegevens over onroerend goed in Nederland. De gegevens die het Kadaster bijhoudt, worden gebruikt om te bepalen wat de waarde is van een huis of een stuk grond. De gegevens zijn ook beschikbaar voor iedereen die er toegang toe heeft.

Het probleem is dat de gegevens die het Kadaster bijhoudt, ook de adressen bevatten van miljoenen Nederlanders. Deze gegevens waren niet openbaar en alleen toegankelijk voor mensen met een speciaal Kadaster-account. Door de fout van het Kadaster waren deze gegevens echter voor iedereen toegankelijk.

Het Kadaster heeft direct actie ondernomen om de fout te herstellen en heeft aangegeven dat er geen schade is ontstaan door de fout. Het Kadaster heeft ook aangegeven dat er geen persoonlijke informatie is vrijgegeven.

Hoewel er geen schade is ontstaan door de fout, is het belangrijk om te weten dat er een fout is gemaakt waardoor de adressen van miljoenen Nederlanders zichtbaar zijn geworden. Het is belangrijk dat we onze persoonlijke gegevens goed beveiligen en dat we alert zijn op mogelijke fouten die gemaakt kunnen worden door overheidsinstanties.