Franse minister voorspelt dat ECB-rente in komende maanden niet zal dalen

De Franse minister van Economie en Financiƫn, Bruno Le Maire, heeft voorspeld dat de Europese Centrale Bank (ECB) de rente in de komende maanden niet zal verlagen. Deze voorspelling komt op een moment dat veel Europese landen worstelen met een economische neergang als gevolg van de coronacrisis.

Volgens Le Maire is het belangrijk dat de ECB haar rentetarieven niet verlaagt om de inflatie onder controle te houden. Hij zei ook dat de ECB haar monetaire beleid moet aanpassen om de economie te ondersteunen, maar dat dit niet betekent dat de rentetarieven moeten worden verlaagd. In plaats daarvan moet de ECB meer flexibiliteit bieden aan banken om kredieten te verstrekken aan bedrijven en consumenten.

De ECB heeft al verschillende maatregelen genomen om de economische neergang tegen te gaan, waaronder het verlagen van de rentetarieven in maart. Volgens Le Maire is het belangrijk dat de ECB haar rentetarieven niet verder verlaagt, omdat dit de inflatie zou verhogen en de economische groei zou belemmeren.

De ECB heeft aangegeven dat het haar monetaire beleid zal blijven aanpassen om de economische neergang tegen te gaan. Het is echter nog onduidelijk of dit zal leiden tot verdere renteverlagingen. Volgens Le Maire is het belangrijk dat de ECB haar rentetarieven niet verder verlaagt om de inflatie onder controle te houden.