79 Arrestaties in Griekenland vanwege Verdacht Aansteken van Natuurbranden

79 Arrestaties in Griekenland vanwege Verdacht Aansteken van Natuurbranden

Griekenland heeft 79 mensen gearresteerd die verdacht worden van het aansteken van natuurbranden. De arrestaties vonden plaats in de provincie Attica, waar de meeste branden hebben gewoed.

De branden zijn begonnen op 23 augustus en hebben meer dan twee weken geduurd. Ze hebben een grote schade aangericht in de omgeving, met meer dan 100.000 hectare aan bosbranden die de steden en dorpen in de omgeving hebben bedreigd.

De 79 arrestaties zijn het resultaat van een intensief onderzoek dat is uitgevoerd door de Griekse politie. Er zijn verschillende verdachten gearresteerd, waaronder een aantal die worden verdacht van het aansteken van de branden. De politie gelooft dat de branden zijn aangestoken met opzet, met als doel om de omgeving te verwoesten.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft verklaard dat er hard zal worden opgetreden tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de branden. Hij heeft ook aangekondigd dat er extra maatregelen zullen worden genomen om toekomstige branden te voorkomen.

De arrestaties tonen aan dat de Griekse autoriteiten hun best doen om de verantwoordelijken voor de branden te vinden en te vervolgen. Het is echter belangrijk dat er ook maatregelen worden genomen om toekomstige branden te voorkomen. Alleen door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat er geen nieuwe branden meer voorkomen in Griekenland.