Max Verstappen evenaart record van Vettel: ‘Gedroomd had ik dit nooit’

Max Verstappen heeft een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn carrière als Formule 1-coureur. De Nederlander evenaarde het record van voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel door op de leeftijd van 23 jaar en 7 maanden zijn zevende overwinning te behalen. Verstappen won de Grand Prix van Oostenrijk, die werd gehouden op 5 juli 2020.

Verstappen was verrast door de prestatie en zei: “Gedroomd had ik dit nooit.” Hij voegde eraan toe dat hij het gevoel had dat hij de race kon winnen, maar dat hij niet had verwacht dat hij zo snel zo veel overwinningen zou behalen.

De Nederlander is de jongste coureur ooit die zeven races heeft gewonnen. Hij evenaarde het record van Vettel, die op dezelfde leeftijd zeven overwinningen had behaald. Verstappen is ook de jongste coureur ooit die een pole position heeft behaald, wat hij deed in 2016 in Spanje.

Verstappen begon zijn carrière in 2015 bij Red Bull Racing. Hij won zijn eerste race in 2016 in Spanje en sindsdien heeft hij alleen maar aan populariteit gewonnen. Verstappen is een van de meest populaire coureurs in de sport en wordt gezien als een van de beste coureurs van dit moment.

Verstappens prestatie is een grote prestatie voor Nederlandse sportfans. Het toont aan dat Nederlandse coureurs in staat zijn om op het hoogste niveau te presteren. Verstappens prestatie is ook een bewijs dat hij een van de beste coureurs ter wereld is.