Nederlandse atleten behalen recordaantal medailles op het WK Atletiek in Boedapest

De Nederlandse atleten hebben op het WK Atletiek in Boedapest een recordaantal medailles behaald. Met een totaal van vijf gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles was het een geweldig resultaat voor de Nederlandse atleten.

De Nederlandse atleten waren bijzonder succesvol op de sprintafstanden. Dafne Schippers won goud op de 200 meter, terwijl Jamile Samuel goud won op de 400 meter. Schippers won ook zilver op de 100 meter.

Op de lange afstanden waren de Nederlandse atleten ook succesvol. Sifan Hassan won goud op de 1500 meter en zilver op de 5000 meter. Maureen Koster won brons op de 5000 meter.

Op de technische disciplines waren er ook veel successen voor Nederland. Nadine Visser won goud op het verspringen, terwijl Femke Bol brons won op de hinkstapspringen.

De Nederlandse atleten hebben een geweldig resultaat behaald op het WK Atletiek in Boedapest. Met vijf gouden, vier zilveren en vier bronzen medailles hebben ze een recordaantal medailles behaald. De Nederlandse atleten hebben laten zien dat ze bij de beste atleten ter wereld horen.