Evenepoel’s Nieuwe Tirade Sorteert Effect: Tijdmeting Tweede Rit van Vuelta Veranderd

Remco Evenepoel heeft de tweede rit van de Vuelta a España veranderd met zijn nieuwe tirade. De Belgische renner won de tweede etappe in een tijd van 4 uur, 23 minuten en 10 seconden. Dit was de tweede keer dat hij de Vuelta won, na zijn overwinning in de eerste etappe.

De tweede etappe was een zware klimrit, waarbij de renners meer dan 2000 meter moesten klimmen. Evenepoel was de eerste renner die de top bereikte, waardoor hij de leiderstrui veroverde.

Door zijn prestatie heeft Evenepoel de tijdmeting van de tweede etappe veranderd. Hij verbeterde de oude recordtijd van 4 uur, 28 minuten en 51 seconden, die werd gezet door de Spaanse renner Alejandro Valverde in 2018.

De prestatie van Evenepoel is indrukwekkend, aangezien hij pas 20 jaar oud is. Hij is daarmee de jongste renner ooit die de Vuelta wint. Ook is hij de eerste Belgische renner die de Vuelta wint sinds Rik Verbrugghe in 2001.

De prestatie van Evenepoel is een grote stap vooruit voor Belgische wielrenners. Het toont aan dat België een land is dat veel talentvolle renners heeft. Het is te hopen dat Evenepoel’s prestatie andere jonge Belgische renners zal inspireren om hun best te doen om de Vuelta te winnen.