Noord-Koreanen die tijdens de pandemie in het buitenland zijn geweest, mogen terugkeren

naar hun thuisland

De wereldwijde pandemie heeft veel mensen ertoe aangezet om hun thuisland te verlaten. Noord-Koreanen waren echter niet zo vrij om dit te doen. Maar onlangs kondigde de Noord-Koreaanse regering aan dat Noord-Koreanen die tijdens de pandemie in het buitenland waren, terug mogen keren naar hun thuisland.

De regering heeft een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de terugkeer van de Noord-Koreanen veilig en geordend verloopt. Allereerst moeten de terugkerende Noord-Koreanen een medische check ondergaan en een quarantaineperiode volgen voordat ze hun thuisland kunnen betreden. Daarnaast moeten ze ook een verklaring ondertekenen waarin ze beloven dat ze zich aan de regels houden die door de regering zijn opgesteld.

De regering heeft ook aangekondigd dat er financiƫle steun beschikbaar is voor de Noord-Koreanen die terugkeren naar hun thuisland. Deze financiƫle steun wordt gebruikt om de terugkerende Noord-Koreanen te helpen bij het vinden van werk en het opbouwen van een nieuw leven in hun thuisland.

Hoewel de regering heeft aangekondigd dat Noord-Koreanen die tijdens de pandemie in het buitenland waren, terug mogen keren naar hun thuisland, is het nog steeds moeilijk voor deze mensen om hun thuisland te verlaten. Er zijn nog steeds veel beperkingen opgelegd door de regering en er is nog steeds veel onzekerheid over wat er met hen zal gebeuren als ze terugkeren naar Noord-Korea.

Het is belangrijk dat de Noord-Koreaanse regering blijft werken aan het verbeteren van de situatie voor Noord-Koreanen die tijdens de pandemie in het buitenland waren. Het is ook belangrijk dat er meer vrijheid wordt geboden aan deze mensen, zodat ze zich veilig en met vertrouwen kunnen vestigen in hun thuisland.