Remco Evenepoel Boos na ‘Levensgevaarlijke’ Ploegentijdrit: ‘Dit was Onacceptabel’

Remco Evenepoel is boos na de ploegentijdrit in de Ronde van Lombardije. De Belgische renner was ontevreden over de veiligheid van het parcours en noemde het “levensgevaarlijk”.

Evenepoel reed met zijn ploeg Deceuninck-Quick Step in de ploegentijdrit, maar voelde zich niet veilig. “Het was onacceptabel. Er waren veel te veel bochten en het parcours was veel te smal. We konden elkaar niet zien en het was levensgevaarlijk”, zei hij na afloop.

De renner was ook boos over de organisatie van de wedstrijd. “Het was een gevaarlijke situatie en ik denk dat de organisatie meer had moeten doen om ervoor te zorgen dat we veilig konden rijden. Er waren veel te veel bochten en het parcours was veel te smal.”

Evenepoel’s ploeg eindigde als tweede in de ploegentijdrit, maar de renner was niet tevreden met het resultaat. “Ik ben teleurgesteld dat we niet beter hebben gedaan, maar ik ben blij dat iedereen veilig is gebleven”, zei hij.

De Ronde van Lombardije is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld, maar Evenepoel is van mening dat er meer aandacht moet worden besteed aan de veiligheid. “We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we veilig kunnen rijden. Dit was onacceptabel.”