Hassan Breaks Nederlandse Record en Wordt Succesvolste WK-atleet ooit op 5.000 Meter

Hassan Sifan Ahmed heeft een Nederlands record gebroken en is de succesvolste atleet ooit op de 5.000 meter tijdens het WK Atletiek. De Nederlandse atlete won de finale in een tijd van 14 minuten en 22,12 seconden. Ze verbeterde hiermee het oude record van 14 minuten en 41,17 seconden dat al sinds 1996 op naam stond van Lornah Kiplagat.

Hassan werd geboren in Ethiopiƫ, maar verhuisde naar Nederland op haar tiende. Ze begon met hardlopen op haar twaalfde en werd in 2014 Nederlands kampioene op de 5.000 meter. In 2015 won ze de Europese titel op dezelfde afstand.

Hassan was de favoriet voor de titel op het WK Atletiek, maar had te maken met stevige concurrentie. Ze kwam als eerste over de finish, maar het was een zeer spannende race. De Ethiopische atlete Letesenbet Gidey kwam vlak achter haar over de finish en eindigde tweede met een tijd van 14 minuten en 24,14 seconden.

Hassan is nu de succesvolste atleet ooit op de 5.000 meter tijdens het WK Atletiek. Ze is ook de eerste Nederlandse atlete die een gouden medaille wint op deze afstand. Na afloop van de race was Hassan erg blij met haar prestatie: “Ik ben zo trots op wat ik heb bereikt. Ik ben zo dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen.”

Hassan Sifan Ahmed heeft een Nederlands record gebroken en is de succesvolste atleet ooit op de 5.000 meter tijdens het WK Atletiek. Met haar prestatie heeft ze bewezen dat hard werken en doorzettingsvermogen beloond worden.