Max Verstappen pakt pole position in chaotische kwalificatie voor GP Nederland, Norris tweede

Max Verstappen pakt pole position in chaotische kwalificatie voor GP Nederland, Norris tweede

Max Verstappen heeft vandaag de pole position gepakt voor de Grand Prix van Nederland. In een chaotische kwalificatie, waarin veel coureurs fouten maakten, wist Verstappen als enige de eerste startpositie te bemachtigen. Landgenoot Lando Norris werd tweede.

De kwalificatie begon met een opvallende fout van Verstappen. De Nederlander raakte in de tweede bocht de bandenstapel, waardoor hij zijn ronde moest afbreken. Ondanks deze tegenslag herpakte Verstappen zich en wist hij alsnog de pole position te pakken.

In de laatste ronde van de kwalificatie was het spannend. Verstappen ging als eerste de baan op en wist met een tijd van 1:16.269 de pole position te bemachtigen. Norris was de volgende die de baan op ging, maar hij kon de tijd van Verstappen niet verbeteren. Uiteindelijk werd Norris tweede, gevolgd door Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel.

De Grand Prix van Nederland wordt morgen verreden op het circuit van Zandvoort. Verstappen heeft een goede kans om zijn eerste overwinning in Nederland te behalen. Als hij morgen wint, zal dit voor veel Nederlanders een geweldig moment zijn.