FIFA schorst Spaanse bondsvoorzitter wegens wangedrag per direct

De Spaanse voetbalbond heeft vandaag een schokkende aankondiging gedaan: hun bondsvoorzitter, Luis Rubiales, is per direct geschorst door de wereldvoetbalbond FIFA. De schorsing is het gevolg van wangedrag van Rubiales in verband met een recente beslissing van de bond.

De Spaanse voetbalbond had eerder besloten om de trainer van de nationale ploeg, Julen Lopetegui, te ontslaan. Lopetegui had zonder toestemming van de bond een contract getekend bij Real Madrid. Rubiales was woedend over deze beslissing en reageerde op een agressieve manier.

FIFA heeft Rubiales nu geschorst omdat zijn gedrag niet in overeenstemming was met de waarden en normen van de organisatie. De schorsing duurt voorlopig twee maanden, maar kan worden verlengd als Rubiales niet aan de verwachtingen voldoet.

De schorsing is een ernstige klap voor de Spaanse voetbalbond, die al lange tijd worstelt met politieke problemen. De schorsing betekent dat Rubiales niet meer betrokken kan zijn bij de dagelijkse besluitvorming binnen de bond.

Het is nog onduidelijk wie de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken binnen de bond zal overnemen. De schorsing van Rubiales is een teken dat FIFA niet langer toestaat dat er op een agressieve manier wordt gehandeld binnen het voetbal.