Kogelstootster Schilder weet zich te kwalificeren voor WK, met oog op medaille

Kogelstootster Schilder weet zich te kwalificeren voor WK, met oog op medaille

De Nederlandse kogelstootster, Chantal Schilder, heeft zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap atletiek. De 24-jarige atlete uit Utrecht is al jaren actief in de sport en heeft hard gewerkt om haar doel te bereiken.

Schilder heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt. Zo won ze in 2017 de Nederlandse titel in de kogelstoot en werd ze tweede op de Europese kampioenschappen in 2018. Ook stond ze in 2019 op het podium bij de Diamond League.

Met haar kwalificatie voor het wereldkampioenschap atletiek is Schilder erin geslaagd om haar droom waar te maken. Ze heeft de ambitie om een medaille te winnen en is vastbesloten om haar beste prestatie neer te zetten.

Schilder is een voorbeeld voor veel andere atleten. Ze heeft laten zien dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken. Met haar kwalificatie voor het wereldkampioenschap atletiek laat ze zien dat alles mogelijk is.

Het wereldkampioenschap atletiek vindt plaats van 27 september tot 6 oktober in Doha, Qatar. Schilder is vastberaden om haar beste prestatie neer te zetten en hoopt op een medaille. Laten we hopen dat ze haar doel bereikt en een mooi resultaat neerzet!