Code geel: Onweer, regen en hagel in oostelijke helft van het land

Code geel: Onweer, regen en hagel in oostelijke helft van het land

Code Geel is een waarschuwing die wordt afgegeven door het KNMI als er onweer, regen en hagel worden verwacht in de oostelijke helft van het land. De waarschuwing is bedoeld om mensen te waarschuwen voor de gevaren die deze weersomstandigheden met zich meebrengen.

Code Geel betekent dat er een kans is op onweer, regen en hagel in de oostelijke helft van het land. Het KNMI raadt mensen aan om voorzorgsmaatregelen te nemen om zichzelf te beschermen tegen de gevaren van deze weersomstandigheden. Mensen wordt aangeraden om binnen te blijven en geen buitenactiviteiten te ondernemen.

Het KNMI geeft ook aanbevelingen voor wat mensen moeten doen als ze buiten zijn als er Code Geel is afgegeven. Mensen wordt aangeraden om zichzelf te beschermen tegen bliksem door in een auto of gebouw te schuilen. Ook wordt aangeraden om geen metalen voorwerpen te gebruiken en geen open wateroppervlakken te betreden.

Het KNMI raadt mensen ook aan om hun radio of televisie aan te zetten om op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden. Als er Code Geel is afgegeven, is het belangrijk om de waarschuwingen van het KNMI serieus te nemen en de aanbevelingen op te volgen.