Spaanse voetbalsters eisen afzetting van omstreden bondsvoorzitter

Spaanse voetbalsters eisen afzetting van omstreden bondsvoorzitter

De Spaanse vrouwenvoetbalwereld staat op zijn kop. De Spaanse voetbalsters hebben een ultimatum gesteld aan de Spaanse voetbalbond (RFEF) om de omstreden bondsvoorzitter Luis Rubiales af te zetten. De voetbalsters stellen dat de huidige leiding van de RFEF niet in staat is om de nodige veranderingen door te voeren om de sport te verbeteren.

De voetbalsters hebben een lijst met eisen gepresenteerd aan de RFEF, waaronder het verhogen van salarissen, het verbeteren van de kwaliteit van de trainingen en het verbeteren van de faciliteiten voor vrouwenvoetbal. De eisen werden ondersteund door meer dan 200 voetbalsters uit alle Spaanse competities.

De voetbalsters stellen dat de huidige leiding van de RFEF niet in staat is om de nodige veranderingen door te voeren. Ze stellen dat er een nieuwe leiding nodig is die meer geïnteresseerd is in het verbeteren van de situatie voor vrouwenvoetbal.

De Spaanse voetbalsters zijn niet de enigen die eisen dat Rubiales wordt afgezet. Ook veel voetbalclubs, waaronder Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid, steunen de eisen van de voetbalsters.

Het is nog onduidelijk of de RFEF zal toegeven aan de eisen van de voetbalsters. Wat wel duidelijk is, is dat er veel druk is op de bond om Rubiales af te zetten. Als de bond niet toegeeft aan de eisen, zal de situatie alleen maar erger worden.