Gevolgen van onweer, regen en hagel: Geen code geel meer in oostelijke provincies

Gevolgen van onweer, regen en hagel: Geen code geel meer in oostelijke provincies

De afgelopen weken hebben veel mensen in Nederland te maken gehad met onweer, regen en hagel. Deze extreme weersomstandigheden hebben grote gevolgen gehad voor veel mensen in het land. In de oostelijke provincies is er een verandering gekomen in de code geel die door de KNMI wordt uitgegeven.

Code geel is een waarschuwing die door de KNMI wordt uitgegeven als er gevaarlijke weersomstandigheden worden verwacht. In de oostelijke provincies is de code geel afgeschaft omdat de weersomstandigheden zo extreem zijn geworden. De KNMI heeft deze verandering gemaakt omdat er een groot risico is dat er schade wordt aangericht door de onweersbuien, regen en hagel.

De gevolgen van deze verandering zijn dat mensen in de oostelijke provincies meer op hun hoede moeten zijn als het gaat om het weer. Er is geen waarschuwing meer als er gevaarlijke weersomstandigheden worden verwacht, dus mensen moeten zelf opletten en voorbereid zijn op extreme weersomstandigheden.

De KNMI raadt mensen aan om hun huizen goed te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Dit kan door het plaatsen van stormramen, het verwijderen van losse objecten van buitenaf en het plaatsen van een goede dakgoot. Ook moet er rekening gehouden worden met de stroomvoorziening, want als er een stroomstoring optreedt kan dit grote gevolgen hebben.

Het is belangrijk dat mensen in de oostelijke provincies zich bewust zijn van de gevolgen van onweer, regen en hagel. Door goed voorbereid te zijn en de juiste maatregelen te nemen kunnen ze schade aan hun huis en andere bezittingen voorkomen.