Nigeriaanse Junta Geeft Ambassadeurs 48 Uur Om Het Land Te Verlaten

Nigeria heeft een nieuwe militaire junta aangesteld die de ambassadeurs van buitenlandse landen heeft opgedragen om het land binnen 48 uur te verlaten. Deze onverwachte maatregel werd genomen als reactie op de recente protesten tegen de regering van president Muhammadu Buhari.

De junta, die bekend staat als de Nigerian National Security and Defence Council, heeft alle buitenlandse ambassadeurs gevraagd om het land binnen 48 uur te verlaten. De junta heeft ook alle diplomatieke vertegenwoordigers van buitenlandse organisaties gevraagd om hun activiteiten in Nigeria te staken.

Deze maatregel werd genomen als reactie op de recente protesten tegen de regering van president Muhammadu Buhari. De protesten zijn begonnen na de arrestatie van een prominente activist, Omoyele Sowore, die had geƫist dat de regering verkiezingen zou organiseren. De protesten hebben al geleid tot een aantal ernstige incidenten, waaronder de dood van twee demonstranten.

De junta heeft ook een staat van beleg afgekondigd in verschillende delen van het land, waaronder de hoofdstad Abuja. De bevolking is gevraagd om binnen te blijven en alle openbare vergaderingen te vermijden. Er is ook een avondklok ingesteld in verschillende delen van het land.

Het is duidelijk dat de junta probeert de situatie onder controle te krijgen door de diplomatieke vertegenwoordigers uit het land te verwijderen. Het is echter nog onduidelijk hoe de junta de situatie verder zal aanpakken. Het is belangrijk dat de regering en de junta samenwerken om een oplossing te vinden voor de problemen waarmee Nigeria momenteel wordt geconfronteerd.