Jackson wint wereldtitel 200 meter en blijft boven wereldrecord uit 1988

Jackson wint wereldtitel 200 meter en blijft boven wereldrecord uit 1988

De Amerikaanse atleet Michael Jackson heeft op de wereldkampioenschappen atletiek in Doha, Qatar, de wereldtitel op de 200 meter gewonnen. Jackson liep een tijd van 19,78 seconden, waarmee hij boven het wereldrecord uit 1988 van 19,72 seconden uitkwam.

Het was een spannende race, waarin Jackson de concurrentie achter zich liet. Hij versloeg de tweede plaats, de Canadese Aaron Brown, met meer dan een halve seconde. De derde plaats werd ingenomen door de Brit Adam Gemili.

Jackson was duidelijk verheugd met zijn prestatie. Na afloop van de race zei hij: “Ik ben zo blij dat ik deze titel heb gewonnen. Ik heb er hard voor gewerkt en het is echt een droom die uitkomt.”

Het is niet de eerste keer dat Jackson een wereldtitel wint. In 2017 won hij ook al de wereldtitel op de 100 meter. Met zijn prestatie op de 200 meter heeft hij nu twee wereldtitels op zijn naam staan.

Jackson is een van de meest succesvolle atleten van dit moment. Met zijn prestatie op de 200 meter heeft hij bewezen dat hij een van de beste atleten ter wereld is. Hij heeft laten zien dat hij boven het wereldrecord uit 1988 kan uitkomen, wat een enorme prestatie is.