Xavi Simons maakt indruk met doelpunt en twee assists bij RB Leipzig

Xavi Simons, de 17-jarige middenvelder uit Barcelona, heeft afgelopen zaterdag een indrukwekkende prestatie geleverd bij zijn debuut voor RB Leipzig. Hij scoorde een doelpunt en gaf twee assists in de 5-0 overwinning op Viktoria Köln.

Simons stond voor het eerst in de basis voor RB Leipzig, nadat hij in juli voor een recordbedrag van €3 miljoen van Barcelona naar de Duitse club was verhuisd. Hij speelde als linkermiddenvelder en maakte gebruik van zijn technische vaardigheden om zijn ploeggenoten te bedienen.

In de tweede helft scoorde Simons zijn eerste doelpunt voor Leipzig, toen hij een voorzet van de rechtsback binnenkopte. Daarnaast gaf hij twee assists, waaronder een prachtige steekpass die de aanvaller in staat stelde om de 5-0 te maken.

Simons was na afloop erg blij met zijn prestatie: “Ik ben heel trots dat ik mijn eerste doelpunt heb gemaakt en twee assists heb gegeven. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en ik ben blij dat ik mijn ploeggenoten kon helpen met mijn spel.”

Met zijn prestatie heeft Simons laten zien dat hij een waardevolle aanwinst is voor RB Leipzig. Hij is een talentvolle speler met veel potentie en als hij zo doorgaat, zal hij een grote rol spelen bij de club.