Van Hooijdonk blijft als analyticus bij ESPN, maar niet voor wedstrijden van Ajax

De voormalige spits van Ajax, Pierre van Hooijdonk, blijft als analyticus verbonden aan ESPN. Hij zal echter geen wedstrijden van Ajax analyseren. Van Hooijdonk maakte deze week bekend dat hij zijn functie bij ESPN zal blijven vervullen, maar dat hij zich niet meer met wedstrijden van Ajax zal bemoeien.

Van Hooijdonk was als speler actief bij Ajax tussen 1994 en 1997. Na zijn afscheid bij Ajax heeft hij als analist gewerkt voor verschillende media, waaronder ESPN. Hij was vooral betrokken bij de analyse van wedstrijden van Ajax.

De reden dat Van Hooijdonk niet langer wedstrijden van Ajax analyseert, is omdat hij zich niet comfortabel voelt bij de huidige situatie binnen de club. Van Hooijdonk heeft gezegd dat hij zich niet kan identificeren met de huidige visie en het beleid van de club.

Hoewel Van Hooijdonk geen wedstrijden van Ajax meer zal analyseren, blijft hij wel verbonden aan ESPN. Hij zal zich voortaan richten op andere clubs en competities.

Van Hooijdonk is nog steeds een grote fan van Ajax en hij heeft gezegd dat hij de club altijd zal blijven volgen. Hij hoopt dat de club in de toekomst weer succesvol zal worden.