R. Kelly en platenlabel moeten slachtoffers €500.000 aan royalty’s betalen

R. Kelly en zijn platenlabel moeten een schadevergoeding van €500.000 aan royalty’s betalen aan slachtoffers van seksueel misbruik. Dit is het resultaat van een rechtszaak die is aangespannen door twee vrouwen die beweren dat ze als minderjarigen seksueel misbruikt zijn door de Amerikaanse R&B-zanger.

De twee vrouwen, die anoniem willen blijven, stellen dat ze als minderjarigen seksueel misbruikt zijn door R. Kelly tussen 1998 en 2002. De rechter heeft bepaald dat R. Kelly en zijn platenlabel de twee vrouwen €500.000 aan royalty’s moeten betalen.

De rechter heeft ook bepaald dat R. Kelly en zijn platenlabel verantwoordelijk zijn voor de schade die de twee vrouwen hebben geleden als gevolg van het seksueel misbruik. De rechter heeft gezegd dat de twee vrouwen een “redelijk bedrag” aan royalty’s verdienen als compensatie voor hun lijden.

R. Kelly is al lange tijd omstreden vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik. In 2019 werd hij gearresteerd op verdenking van seksuele misdrijven in 10 staten, waaronder Illinois. Hoewel hij nog steeds wordt vervolgd, heeft hij deze zaak kunnen winnen.

Het vonnis is een belangrijke overwinning voor slachtoffers van seksueel misbruik, omdat het bevestigt dat slachtoffers recht hebben op schadevergoeding. Het is ook een waarschuwing voor andere artiesten en platenlabels dat ze verantwoordelijk moeten zijn voor hun daden en dat ze verantwoording moeten afleggen voor hun daden.