Femke Bol baalt van spanning na WK-goud: 'Was bang in laatste 30 meter'

Femke Bol baalt van spanning na WK-goud: ‘Was bang in laatste 30 meter’

Femke Bol heeft afgelopen weekend goud gewonnen op het WK openwaterzwemmen in het Zuid-Koreaanse Yeosu. De Nederlandse zwemster baalt echter van de spanning die ze voelde in de laatste 30 meter van de race.

Femke Bol was de favoriet voor de titel, maar dat maakte het niet makkelijker voor haar. “Ik was bang in de laatste 30 meter. Ik had het gevoel dat ik alles kon verliezen. Ik was zo nerveus dat ik bijna geen adem meer kon halen,” vertelde ze na afloop van de race.

Hoewel de spanning haar parten speelde, wist Femke Bol toch te winnen. Ze finishte met een tijd van 1 uur, 57 minuten en 54 seconden, wat goed was voor een gouden medaille. “Het was een harde race en ik ben blij dat ik het heb gered. Ik ben heel trots op mezelf,” aldus Femke Bol.

Femke Bol is nu de trotse bezitter van twee WK-gouden medailles. Haar eerste kwam in 2017, toen ze won op de 10 kilometer in Hongarije. Nu heeft ze ook goud op de 25 kilometer. Ze is daarmee de eerste Nederlandse zwemster die twee WK-gouden medailles heeft gewonnen.

Femke Bol is een inspiratie voor veel jonge zwemmers in Nederland. Haar prestaties tonen aan dat je met hard werken en doorzettingsvermogen je doelen kunt bereiken.