Louter als Turncoach Vrijgesproken van Grensoverschrijdend Gedrag in Hoger Beroep

Louter als Turncoach Vrijgesproken van Grensoverschrijdend Gedrag in Hoger Beroep

In een hoger beroep is een turncoach vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag. De turncoach was eerder veroordeeld door de rechtbank vanwege het vermeende grensoverschrijdend gedrag. De turncoach had zich schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige turnster.

De turncoach had altijd ontkend dat hij schuldig was aan het vermeende grensoverschrijdend gedrag. Hij had gezegd dat de beschuldigingen ongegrond waren en dat hij onschuldig was. De turncoach heeft altijd volgehouden dat hij de turnster alleen maar wilde helpen om beter te worden in haar sport.

De rechtbank had de turncoach eerder veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De turncoach had echter beroep aangetekend tegen de veroordeling. In het hoger beroep heeft de rechtbank de veroordeling vernietigd en de turncoach vrijgesproken van het vermeende grensoverschrijdend gedrag.

De rechtbank oordeelde dat er onvoldoende bewijs was om de turncoach schuldig te verklaren. De rechtbank oordeelde ook dat er geen bewijs was dat de turncoach opzettelijk en met kwade bedoelingen had gehandeld. De rechtbank oordeelde dat de turncoach alleen maar had gehandeld om de turnster te helpen bij haar sportieve prestaties.

De uitspraak van de rechtbank is een opluchting voor de turncoach en zijn familie. Ze hebben altijd volgehouden dat de turncoach onschuldig was en dat de beschuldigingen ongegrond waren. De uitspraak van de rechtbank bevestigt dit.