Dit weten we nu over de vliegtuigcrash en de onbevestigde dood van Wagner-baas Prigozhin

Dit weten we nu over de vliegtuigcrash en de onbevestigde dood van Wagner-baas Prigozhin

De vliegtuigcrash van maandagavond in Moskou heeft de wereld in shock gebracht. Het vliegtuig, een Antonov An-148, was op weg van Moskou naar Orsk, Rusland, toen het neerstortte. Er waren 65 mensen aan boord, waaronder de Russische miljardair Yevgeny Prigozhin, beter bekend als de baas van het Wagner-groep.

Hoewel er nog geen officiële bevestiging is, wordt aangenomen dat Prigozhin bij de crash is omgekomen. De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de familie van de slachtoffers. Er is nog geen officiële verklaring gegeven over de oorzaak van de crash.

Prigozhin is een controversiële figuur in Rusland. Hij is bekend om zijn betrokkenheid bij het Wagner-groep, een privé-militie die in opdracht van het Kremlin in Syrië en Oekraïne heeft gevochten. Hij was ook betrokken bij verschillende andere bedrijven, waaronder een restaurantketen en een mediabedrijf.

Hoewel er nog geen officiële verklaring is over de dood van Prigozhin, zal zijn verlies een grote impact hebben op het Russische bedrijfsleven. Het is nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen zullen zijn, maar het is duidelijk dat de crash een grote tragedie is voor de familie en vrienden van de slachtoffers.