Russische Oligarch Wagner-baas Prigozhin op Passagierslijst van Neergestort Vliegtuig, Geen Overlevenden

Russische Oligarch Wagner-baas Prigozhin op Passagierslijst van Neergestort Vliegtuig, Geen Overlevenden

De Russische oligarch Yevgeny Prigozhin, beter bekend als de baas van het militaire bedrijf Wagner, stond op de passagierslijst van het neergestorte vliegtuig in Siberiƫ. Er zijn geen overlevenden.

Het vliegtuig, een S7 Airbus A321, stortte op 22 mei 2021 neer in de buurt van het stadje Omsk in Siberiƫ. Er waren 78 mensen aan boord, waaronder Prigozhin. Het vliegtuig was op weg van Moskou naar Surgut.

Volgens de Russische luchtvaartautoriteiten had het vliegtuig technische problemen en had het een noodlanding gemaakt. De piloten hadden geprobeerd het vliegtuig te stabiliseren, maar het was te laat. Het vliegtuig stortte neer in een veld en explodeerde.

Prigozhin is een van de rijkste mannen in Rusland en de baas van het militaire bedrijf Wagner. Het bedrijf is betrokken bij vele conflicten in Oost-Europa en heeft ook een aantal militaire contracten met de Russische regering.

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn medeleven betuigd aan de familieleden van de slachtoffers. Hij heeft ook een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

Het is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak van het ongeluk was, maar het is duidelijk dat het verlies van Prigozhin een grote schok is voor de Russische politieke en militaire wereld.