Donderdag code geel wegens zware onweersbuien in zeven provincies

Donderdag code geel wegens zware onweersbuien in zeven provincies

Donderdag is er code geel afgekondigd voor zware onweersbuien in zeven provincies in Nederland. Het KNMI heeft de waarschuwing afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en Drenthe.

De onweersbuien zullen in de middag en avond van donderdag voorkomen. Er wordt verwacht dat de buien zwaar zullen zijn met veel regen, hagel en windstoten. Ook is er een kans op watersnood.

Het KNMI raadt mensen aan om voorzichtig te zijn en waakzaam te blijven. Mensen moeten binnen blijven als er onweer voorkomt en geen contact maken met metalen objecten. Ook wordt er geadviseerd om geen gebouwen te betreden die niet stevig gebouwd zijn.

Mensen die buiten zijn, moeten zich bewust zijn van de gevaren van de onweersbuien. Ze moeten zich verwijderen van open water, bomen en hoge gebouwen. Als er een onweersbui optreedt, moeten mensen zo snel mogelijk naar binnen gaan.

Het KNMI raadt ook aan om de weersvoorspellingen te volgen en waarschuwingen serieus te nemen. Als er een code geel wordt afgekondigd, moeten mensen voorbereid zijn op hevige buien en mogelijke watersnood.