Spaanse voetbalster Hermoso eist sanctie voor bondsvoorzitter na kus op mond

Spaanse voetbalster Hermoso eist sanctie voor bondsvoorzitter na kus op mond

De Spaanse voetbalster Jennifer Hermoso heeft een sanctie geëist voor de bondsvoorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, na een incident waarbij hij haar op de mond kuste. Hermoso, die speelt voor Atlético Madrid, was de winnaar van de Gouden Schoen 2019, een prijs voor de beste speler in La Liga.

Het incident vond plaats tijdens de ceremonie waar Hermoso de Gouden Schoen ontving. Rubiales gaf haar een kus op de mond en zei: “Je bent een voorbeeld voor alle meisjes die voetbal spelen.” Hermoso was duidelijk ongemakkelijk bij het incident en heeft nu een sanctie geëist voor Rubiales.

In een verklaring zei Hermoso: “Ik ben geschokt door het gedrag van de bondsvoorzitter. Het is ongepast en ongepast om iemand te kussen zonder toestemming. Ik verwacht dat er maatregelen worden genomen om dit soort gedrag te voorkomen.”

De Spaanse voetbalbond heeft al aangekondigd dat er een onderzoek zal worden ingesteld naar het incident. Ondertussen heeft Rubiales excuses aangeboden voor zijn gedrag.

Het incident is een goede herinnering aan het belang van respectvolle interactie tussen mannen en vrouwen in de sportwereld. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om dit soort gedrag te voorkomen, zodat alle sporters zich veilig en gerespecteerd voelen.