Philipsen wint Renewi Tour, Kooij eindigt op de derde plaats

Philipsen wint Renewi Tour, Kooij eindigt op de derde plaats

De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel heeft de Renewi Tour gewonnen. Hij was de snelste in de laatste etappe, waardoor hij de eindoverwinning binnenhaalde. Zijn landgenoot Tom Pidcock eindigde op de tweede plaats, terwijl Nederlands kampioen Mike Kooij op de derde plaats eindigde.

Van der Poel begon de dag met een voorsprong van twee seconden op Pidcock, maar hij wist deze voorsprong uit te breiden naar twintig seconden. Hij finishte met een tijd van 2 uur, 20 minuten en 14 seconden. Pidcock finishte twee seconden later, terwijl Kooij vier seconden later finishte.

Van der Poel was erg blij met zijn overwinning: “Ik ben heel blij dat ik deze race heb gewonnen. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken en ik ben erg trots op mijn prestatie.”

Kooij was ook tevreden met zijn derde plaats: “Ik ben erg blij met mijn prestatie. Ik heb hard gewerkt om hier te komen en ik ben erg blij dat ik de top drie heb gehaald.”

De Renewi Tour is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden in Nederland. Het is een belangrijke test voor de beste renners in het land en Van der Poel heeft bewezen dat hij de beste is.