VanMoofs schuld steeg tot 144 miljoen euro boven de omzet

VanMoof, de Nederlandse fietsenmaker, heeft een schuld van 144 miljoen euro boven de omzet. Dit is een enorme stijging ten opzichte van vorig jaar, toen de schuld nog slechts een kwart van dit bedrag was.

De oorzaak van deze stijging is de enorme populariteit van VanMoofs producten. De fietsenmaker heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en heeft nu meer dan 1 miljoen klanten wereldwijd. Deze groei heeft echter ook geleid tot een toename van de schuld.

VanMoof heeft de schuld gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen en te lanceren, waaronder elektrische fietsen, die momenteel erg populair zijn. Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in marketing en verkoopactiviteiten om zijn producten te promoten.

Hoewel de schuld sterk is gestegen, is het bedrijf nog steeds winstgevend. VanMoof heeft in 2020 een omzet van meer dan 500 miljoen euro behaald, waarvan meer dan 200 miljoen euro uit verkoop van elektrische fietsen kwam.

Het bedrijf heeft aangegeven dat het de schuld in de komende jaren zal terugbetalen. VanMoof is van plan om de schuld te verminderen door middel van een combinatie van verkoopgroei en kostenbesparing.

Hoewel VanMoofs schuld sterk is gestegen, lijkt het erop dat het bedrijf op de goede weg is om deze terug te betalen. Als het bedrijf blijft investeren in innovatie en marketing, zou het in staat moeten zijn om de schuld in de komende jaren terug te betalen.