Kustwacht redt 64-jarige Nederlander die al drie dagen op onbewoond eiland verbleef

De Nederlandse Kustwacht heeft afgelopen week een 64-jarige Nederlander gered die al drie dagen op een onbewoond eiland in de Noordzee had verbleven. De man was met een kleine boot vanuit Nederland vertrokken, maar had de weg naar huis kwijtgeraakt.

De Kustwacht ontving een melding van de vermiste man en begon meteen met het zoeken. Na uren zoeken vonden ze de man op het onbewoonde eiland. De man was uitgeput en had geen voedsel of water.

De Kustwacht heeft de man meteen naar een ziekenhuis gebracht voor controle. Daar bleek dat hij geen ernstige verwondingen had, maar dat hij wel uitgeput was.

De Kustwacht is blij dat ze de man hebben kunnen redden en benadrukt dat mensen die de zee opgaan altijd goed voorbereid moeten zijn. Ze adviseren altijd om een goede navigatie-app te gebruiken, een goede kaart te hebben en voldoende voedsel en water mee te nemen. Ook is het belangrijk om altijd iemand op de hoogte te stellen van je plannen.

De Kustwacht is trots op hun prestatie en hopen dat deze verhalen mensen ervan bewust maken hoe belangrijk het is om goed voorbereid te zijn als je de zee opgaat.