Thaise oud-premier opgenomen in ziekenhuis minder dan 24 uur na terugkeer

Thaise oud-premier opgenomen in ziekenhuis minder dan 24 uur na terugkeer

uit China

Thaise oud-premier Thaksin Shinawatra is opgenomen in een ziekenhuis minder dan 24 uur nadat hij terugkeerde uit China. Hij was in China voor een bezoek aan de Chinese president.

Volgens de Thaise minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, is Thaksin opgenomen in het ziekenhuis vanwege een verhoogde temperatuur. Hij werd getest op het coronavirus en de resultaten zijn nog niet bekend.

Thaksin was een van de vele buitenlandse leiders die de Chinese president Xi Jinping heeft ontvangen tijdens zijn bezoek aan China. Hij was in China om deel te nemen aan de opening van het Jaar van de Rat.

De Thaise regering heeft ervoor gekozen om Thaksin in quarantaine te plaatsen om te voorkomen dat hij anderen besmet met het virus. Er wordt gezegd dat hij in quarantaine zal blijven totdat de testresultaten bekend zijn.

Het coronavirus is al verspreid naar meer dan 20 landen, waaronder Thailand. Er zijn al meer dan 500 gevallen gemeld in Thailand, waarvan er twee zijn overleden.

De Thaise regering heeft verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, waaronder het sluiten van scholen en het beperken van reizen naar en van China.

Het is belangrijk dat mensen hun hygiƫne goed in de gaten houden en dat ze hun handen regelmatig wassen met water en zeep. Ook is het belangrijk om contact met anderen te vermijden als je verkoudheidsverschijnselen hebt.