Thais parlement kiest na moeizame weken nieuwe premier

Het Thaise parlement heeft na een moeizame periode van weken eindelijk een nieuwe premier gekozen. Prayut Chan-o-cha, de voormalige leider van de militaire junta, is verkozen tot de nieuwe premier van Thailand. Hij kreeg 500 stemmen uit de 500 leden van het parlement.

De verkiezing was een belangrijke stap voor Thailand, dat sinds 2014 onder militaire leiding staat. Na de verkiezingen van maart 2019 was er een politieke impasse, waardoor het land zonder een regering kwam te zitten.

Hoewel Prayut Chan-o-cha de steun had van de militaire junta, was er ook veel weerstand tegen zijn benoeming. Oppositiepartijen bekritiseerden zijn benoeming als premier, omdat hij geen verkiezingsbelofte had gedaan om de politieke situatie in het land te verbeteren.

Hoewel de verkiezing van Prayut Chan-o-cha als premier een belangrijke stap is voor Thailand, blijven er veel problemen bestaan. De nieuwe regering zal moeten werken aan het verbeteren van de economie, het versterken van de democratie en het verminderen van de corruptie in het land.

Het is belangrijk dat de nieuwe regering deze problemen aanpakt om het land op de goede weg te helpen. Alleen dan kan Thailand weer een stabiele en welvarende natie worden.