Richardson verhindert dat Fraser-Pryce haar zesde wereldtitel op de 100 meter behaalt

De Jamaicaanse atlete Shelly-Ann Fraser-Pryce had de kans om haar zesde wereldtitel op de 100 meter te behalen, maar de Amerikaanse atlete Brittany Richardson verhinderde dit. Tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Doha, Qatar, eindigde Richardson als eerste met een tijd van 10,71 seconden. Fraser-Pryce kwam als tweede over de finish met een tijd van 10,73 seconden.

Fraser-Pryce had al vijf wereldtitels op de 100 meter behaald. Met een zesde titel had ze de recordaantal wereldtitels van Usain Bolt geƫvenaard. De Jamaicaanse atlete had al vijf wereldtitels op de 100 meter behaald, waaronder de titel in 2017.

Richardson was de grote verrassing van de finale. De Amerikaanse atlete had zich niet gekwalificeerd voor de finale van de 100 meter tijdens de wereldkampioenschappen in 2017. Ze had ook geen grote prestaties geleverd in 2019. Toch wist ze deze finale te winnen, waardoor Fraser-Pryce haar zesde wereldtitel niet kon behalen.

Het was een spannende finale, waarin Richardson en Fraser-Pryce tot op het laatst gelijk op gingen. Uiteindelijk was het Richardson die het verschil maakte en de wereldtitel won.

Hoewel Fraser-Pryce haar zesde wereldtitel niet kon behalen, heeft ze nog steeds een indrukwekkende prestatie neergezet. Ze is nog steeds de enige vrouw die vijf wereldtitels op de 100 meter heeft behaald.

Richardson heeft met haar prestatie bewezen dat ze een grote toekomst heeft in de atletiek. Als ze haar prestaties kan voortzetten, kan ze een grote concurrent worden voor Fraser-Pryce in de toekomst.