Russische maanlander crasht door overmatig branden van motor

Op 15 mei 2019 heeft een Russische maanlander een crash gemaakt op de maan. De maanlander, genaamd Luna-25, was onderdeel van een Russisch ruimtevaartprogramma dat de maan wil verkennen. De crash was het gevolg van overmatig branden van de motor.

De Luna-25 was de eerste maanlander die door Rusland werd gelanceerd sinds 1976. Het doel van de missie was om de maan te verkennen en te zoeken naar waterijs. De maanlander werd gelanceerd vanaf het Baikonur Cosmodrome in Kazachstan.

De Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos heeft bevestigd dat de maanlander is gecrasht door overmatig branden van de motor. Er is geen informatie vrijgegeven over de oorzaak van het overmatig branden van de motor. Het is ook niet bekend of er schade is aangericht aan de maanoppervlakte.

De crash is een teleurstelling voor de Russische ruimtevaartorganisatie, omdat het een belangrijke stap was in hun programma om de maan te verkennen. Er wordt nu gekeken naar andere manieren om de missie te voltooien. Roscosmos heeft aangegeven dat ze nog steeds vastbesloten zijn om de maan te verkennen.