Guatemala krijgt verrassende nieuwe president die belooft om corruptie te bestrijden

In Guatemala is er een verrassende nieuwe president gekozen. Alejandro Giammattei, een voormalig directeur van de gevangenis, heeft de verkiezingen gewonnen met 58% van de stemmen. Hij belooft om de corruptie in het land te bestrijden en de sociale ongelijkheid aan te pakken.

Giammattei heeft al eerder geprobeerd president te worden, maar hij werd verslagen door Jimmy Morales in 2015. Nu is hij terug en hij heeft veel steun gekregen van de Guatemalteken die hoopten op verandering.

Giammattei heeft al aangekondigd dat hij wil werken aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de Guatemalteken. Hij wil ook de corruptie bestrijden die zo diep geworteld is in het land. Hij zal samenwerken met verschillende organisaties om dit te bereiken.

De nieuwe president heeft ook beloofd om de economie te stimuleren door meer banen te creëren en investeringen aan te trekken. Hij wil ook de infrastructuur verbeteren, waardoor meer toeristen naar het land kunnen komen.

Giammattei’s verkiezing is een verrassing voor velen, maar velen zijn hoopvol dat hij zijn beloften waar kan maken. Als hij de corruptie kan bestrijden en de levensomstandigheden van de Guatemalteken kan verbeteren, zou dit een grote stap vooruit zijn voor het land.