Starlink werkt binnenkort ook in rijdende voertuigen

Starlink werkt binnenkort ook in rijdende voertuigen

Het satellietnetwerk Starlink kan binnenkort ook internetverbindingen leveren in rijdende voertuigen. Het bedrijf heeft daarvoor een nieuwe satellietontvanger onthuld. Die kan op voertuigen als auto’s of campers gemonteerd worden.

Door onze techredactie

De nieuwe ontvanger is allesbehalve goedkoop. Starlink vraagt er 2.500 dollar (2.505 euro) exclusief btw voor. Als het satellietbedrijf in Europa dezelfde prijzen hanteert, zou het apparaat hier ruim 3.000 euro gaan kosten.

De nieuwe ontvanger is zo duur, omdat de schotel signalen uit een veel groter deel van de hemel kan ontvangen. Hij kan ook met meerdere Starlink-satellieten tegelijk verbinden. Op die manier kan de schotel ook in rijdende voertuigen een stabiele internetverbinding leveren.

Starlink brengt de schotel in december uit in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt of de ontvanger straks ook in Europa te koop zal zijn.

Tot nu toe kan Starlink alleen op een vast punt gebruikt worden. Het bedrijf introduceerde eerder dit jaar een dienst voor campers, maar die is ook alleen te gebruiken als het voertuig stilstaat. Deze ontvanger kost overigens 480 euro en is dus een stuk goedkoper dan die voor rijdende voertuigen.

De nieuwe ontvanger is te gebruiken in combinatie met het Starlink-abonnement voor campers. Dit abonnement kost 105 euro per maand.

Naast Starlink voor voertuigen werkt het satellietbedrijf ook aan een internetdienst voor vliegtuigen. Vorige week maakte het bedrijf bekend dat deze dienst in 2023 beschikbaar zal zijn.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.


Lees meer over:

SpaceXSatellietenTech