Ajax sluit overeenkomst met Royal Antwerp voor Argentijnse linksback Ávila

Ajax heeft een overeenkomst gesloten met Royal Antwerp voor de transfer van de Argentijnse linksback Ávila. De 21-jarige verdediger komt over van de Belgische club en zal de komende jaren deel uitmaken van de selectie van Ajax.

Ávila, die in Argentinië als een veelbelovend talent wordt gezien, speelde de afgelopen twee seizoenen voor Royal Antwerp. In die tijd maakte hij veel indruk met zijn techniek en tactische kwaliteiten. Ook is hij een uitstekende verdediger die zowel in de aanval als in de verdediging sterk is.

Ajax-directeur Marc Overmars is blij met de komst van Ávila. “Hij is een jonge, veelbelovende verdediger met veel potentieel. We zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle aanwinst voor onze selectie zal zijn.”

De transfer van Ávila is een logische stap voor Ajax, dat op zoek was naar versterking op de linksbackpositie. Met de komst van Ávila heeft Ajax nu een sterk en ervaren duo in de verdediging, bestaande uit Ávila en Daley Blind.

De transfer van Ávila is een duidelijk signaal dat Ajax op zoek is naar jonge, veelbelovende spelers om hun selectie te versterken. Met de komst van Ávila lijkt Ajax klaar om het volgende seizoen aan te vallen en de strijd aan te gaan met andere topclubs in Europa.