Orkaan Hilary veroorzaakt hevige regenval in Mexico met minstens één dode

Orkaan Hilary veroorzaakt hevige regenval in Mexico met minstens één dode

Orkaan Hilary heeft de kust van Mexico getroffen met hevige regenval en windstoten. De orkaan heeft minstens één dode veroorzaakt. Er zijn ook meldingen van schade aan gebouwen, bomen en andere infrastructuur.

De orkaan is op dinsdag 4 juli 2017 begonnen met het aantasten van de kusten van Mexico. De orkaan had een windsnelheid van ongeveer 100 kilometer per uur. Het heeft veel regenval veroorzaakt, waardoor er overstromingen zijn ontstaan.

De autoriteiten hebben een noodtoestand afgekondigd in de steden waar de orkaan het meest heeft gewoed. Er zijn maatregelen genomen om de bevolking te beschermen tegen de gevolgen van de orkaan. Er zijn evacuaties uitgevoerd in gebieden die het meest zijn getroffen door de orkaan.

De autoriteiten hebben ook waarschuwingen uitgegeven voor de bevolking om voorzichtig te zijn met het gebruik van elektriciteit, omdat er kortsluiting kan optreden als gevolg van de hevige regenval. Er wordt ook geadviseerd om geen auto’s te gebruiken in gebieden die zijn getroffen door de orkaan, omdat er gevaar is voor overstromingen.

De autoriteiten verwachten dat de regenval en windstoten die worden veroorzaakt door de orkaan Hilary nog enkele dagen zullen aanhouden. De autoriteiten vragen aan de bevolking om voorzichtig te zijn en alle noodzakelijke maatregelen te nemen om schade te voorkomen.