Primoz Roglic wint Ronde van Burgos voor Vuelta a España

Primoz Roglic wint Ronde van Burgos voor Vuelta a España

Primoz Roglic heeft de Ronde van Burgos gewonnen, een vijfdaagse wedstrijd die deel uitmaakt van de Vuelta a España. De Sloveense renner, die rijdt voor Jumbo-Visma, was de beste in de laatste etappe, een individuele tijdrit over 16,2 kilometer.

Roglic begon de dag als leider in het algemeen klassement, maar had nog steeds een kleine voorsprong van slechts twee seconden op zijn dichtstbijzijnde concurrent. De Sloveen reed een sterke tijdrit en kwam als eerste over de finish. Hij won de wedstrijd met een voorsprong van zeven seconden op de tweede plaats.

Met deze overwinning heeft Roglic zijn voorbereiding voor de Vuelta a España afgerond. Hij heeft de afgelopen maanden hard getraind om klaar te zijn voor de grote ronde. De Vuelta a España begint op 24 augustus en duurt tot 15 september. Roglic is een van de favorieten voor de overwinning.

De Ronde van Burgos is een van de meest prestigieuze wedstrijden in Spanje. Het parcours is bergachtig en uitdagend, waardoor het een goede test is voor renners die zich voorbereiden op de Vuelta a España. Met zijn overwinning heeft Roglic aangetoond dat hij klaar is om een gooi te doen naar de overwinning in de Vuelta a España.