Geen kookplicht meer voor Didam en Zevenaar: het kraanwater is al schoon

genoeg

De gemeenten Didam en Zevenaar hebben onlangs aangekondigd dat er geen kookplicht meer is voor het drinken van kraanwater. Dit betekent dat mensen in deze gemeenten het kraanwater rechtstreeks kunnen drinken, zonder het eerst te koken.

Deze verandering is mogelijk gemaakt door de verbeteringen die de gemeenten hebben aangebracht in hun waterzuiveringsinstallaties. Door deze verbeteringen is het kraanwater nu schoon genoeg om rechtstreeks te drinken.

De verandering is goed nieuws voor de inwoners van Didam en Zevenaar. Door de kookplicht kostte het veel tijd en energie om het kraanwater geschikt te maken voor consumptie. Nu de kookplicht is afgeschaft, besparen de inwoners veel tijd en kunnen ze het kraanwater rechtstreeks drinken.

De gemeenten hebben ook aangekondigd dat er regelmatig watermonsters worden genomen om de kwaliteit van het kraanwater te controleren. Als er problemen met de waterkwaliteit worden geconstateerd, zal de gemeente onmiddellijk actie ondernemen om de situatie te verbeteren.

De afschaffing van de kookplicht is een grote stap vooruit voor Didam en Zevenaar. Het betekent dat de inwoners nu veilig kraanwater kunnen drinken, zonder dat ze het eerst hoeven te koken.