Jakobsen wint etappe in Denemarken, Roglic blijft leider in Spanje

Jakobsen heeft vandaag de tweede etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Nederlandse renner Fabio Jakobsen heeft de etappe in Denemarken gewonnen. Hij versloeg de Italiaan Elia Viviani in een spannende sprintfinish.

De etappe begon in het Deense Roskilde en eindigde in Nyborg. Het was een vlakke etappe met een korte klim naar de finish. Jakobsen was de sterkste in de sprint en won de etappe met een kleine voorsprong op Viviani.

Hoewel Jakobsen de etappe won, blijft Primoz Roglic de leider in de Vuelta a España. De Sloveense renner behoudt een voorsprong van twee seconden op Jakobsen en vier seconden op Viviani.

De volgende etappe is een individuele tijdrit van 27 kilometer. Deze etappe zal waarschijnlijk een grote invloed hebben op de uiteindelijke stand in de Vuelta a España. Roglic is een sterke tijdrijder en zal waarschijnlijk zijn voorsprong vergroten.

Jakobsen heeft vandaag bewezen dat hij een van de sterkste sprinters is in de wielersport. Hij heeft al meerdere etappes gewonnen in grote rondes, waaronder de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk. Met zijn overwinning vandaag heeft hij bewezen dat hij ook in staat is om te winnen in kortere etappes.