Disney aangeklaagd door crewlid van Little Mermaid-film na ongeluk op set

Disney is aangeklaagd door een crewlid van de Little Mermaid-film na een ongeluk op de set. Het ongeluk gebeurde in juli 2019 toen een crewlid van de film een ladder beklom om een licht te verplaatsen. De ladder brak en het crewlid viel, waardoor hij een hernia opliep.

Het crewlid, dat anoniem wil blijven, heeft Disney aangeklaagd voor het niet naleven van veiligheidsvoorschriften. Hij beweert dat Disney niet voldoende veiligheidsmaatregelen had genomen om te voorkomen dat het ongeluk zou gebeuren.

Volgens de klacht had Disney geen veiligheidsinspectie uitgevoerd op de ladder voordat het crewlid deze gebruikte. Ook hadden ze geen veiligheidsinstructies gegeven over hoe de ladder te gebruiken.

Het crewlid stelt dat Disney verantwoordelijk is voor zijn letsel en vraagt om schadevergoeding voor medische kosten, verlies van inkomen en andere schade die hij heeft geleden als gevolg van het ongeluk.

Disney heeft nog niet gereageerd op de aanklacht. Het is nog onduidelijk of er een rechtszaak zal komen en wat de uitkomst daarvan zal zijn. Het is echter duidelijk dat dit een serieuze kwestie is en dat Disney verantwoordelijkheid moet nemen voor de veiligheid van hun crewleden.