Britse Verpleegkundige Schuldig Bevonden aan Moord op Zeven Pasgeboren Baby's -> Britse Verpleegkundige Veroordeeld voor Moord op Zeven Pasgeboren Baby's

Britse Verpleegkundige Schuldig Bevonden aan Moord op Zeven Pasgeboren Baby’s -> Britse Verpleegkundige Veroordeeld voor Moord op Zeven Pasgeboren Baby’s

Vandaag heeft een Britse verpleegkundige schuldig bevonden aan de moord op zeven pasgeboren baby’s. De verpleegkundige, Lucy Letby, werd veroordeeld voor de moorden die tussen 2015 en 2016 plaatsvonden in het Countess of Chester Hospital in Engeland.

De rechter, Mr. Justice Fraser, oordeelde dat Letby schuldig was aan acht moorden en tien pogingen tot moord. De rechter verklaarde dat Letby “met een koude, kalme en berekende manier” had gehandeld bij het plegen van de misdaden.

Letby werd in juli 2018 gearresteerd na een onderzoek van twee jaar door de politie van Cheshire. Tijdens het proces werd gesuggereerd dat Letby de baby’s had vermoord om haar collega’s te imponeren met haar medische vaardigheden.

Letby heeft altijd ontkend dat ze iets met de moorden te maken had, maar de jury kwam tot de conclusie dat er voldoende bewijs was om haar schuldig te bevinden.

De familieleden van de slachtoffers hebben hun verdriet uitgesproken over de tragedie. Een familielid zei: “We zijn blij dat er eindelijk recht is gedaan voor onze dierbare kinderen, maar niets kan ons verdriet verzachten.”

De advocaat van Letby zei dat ze “diep bedroefd” was over wat er was gebeurd en dat ze “haar diepste medeleven” uitsprak met de familie.

Letby zal worden veroordeeld op een later tijdstip.