Attje Kuiken, PvdA-fractievoorzitter, verlaat Tweede Kamer na zestien jaar

Attje Kuiken, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA) in de Tweede Kamer, heeft aangekondigd dat ze na zestien jaar zal vertrekken. Ze heeft een lange en waardevolle carrière gehad in de Tweede Kamer.

Attje Kuiken werd voor het eerst verkozen in 2003 en was sindsdien fractievoorzitter van de PvdA. Ze heeft een lange staat van dienst als politicus. Ze was betrokken bij vele belangrijke wetgevingsprocessen, waaronder de Wet op de Loonbelasting, de Wet op de Arbeidsomstandigheden en de Wet op het minimumloon.

Kuiken was ook een krachtige stem voor de arbeidersklasse. Ze was een fervent pleitbezorger voor meer rechten voor werknemers, waaronder betere arbeidsomstandigheden en een hoger minimumloon. Ze was ook een voorvechter voor betaalbare woningen en goede sociale voorzieningen.

Naast haar politieke carrière was Attje Kuiken ook actief in het maatschappelijke veld. Ze was betrokken bij vele goede doelen, waaronder het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Nationaal Fonds voor Ouderenzorg.

Attje Kuiken zal worden gemist in de Tweede Kamer. Haar inzet voor de arbeidersklasse, haar verdediging van sociale rechten en haar maatschappelijke betrokkenheid hebben bijgedragen aan een betere samenleving. We wensen haar veel succes in haar toekomstige ondernemingen.