Engeland eert Wiegman met standbeeld en laat haar niet buiten als coach mannenelftal

Engeland eert Wiegman met standbeeld en laat haar niet buiten als coach mannenelftal

De Engelse voetbalbond heeft een standbeeld van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman onthuld. Het beeld is geplaatst bij het stadion van Arsenal in Londen en is een eerbetoon aan de prestaties van Wiegman als coach van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam.

Sarina Wiegman werd in 2017 aangesteld als bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. Onder haar leiding heeft het team grote successen geboekt, waaronder de winst van de Europese titel in 2017 en de wereldtitel in 2019.

De Engelse voetbalbond wilde Wiegman eren voor haar prestaties en besloot daarom een standbeeld van haar te maken. Het standbeeld is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Maarten Struijs en staat nu bij het stadion van Arsenal in Londen.

Naast het standbeeld heeft de Engelse voetbalbond ook aangekondigd dat Wiegman niet buiten de deur wordt gezet als coach van het mannenelftal. Wiegman was als eerste vrouwelijke coach ooit aangesteld als bondscoach van het mannenelftal en heeft sindsdien grote successen geboekt.

Het is duidelijk dat de Engelse voetbalbond Sarina Wiegman hoog in het vaandel heeft staan. Met deze eerbetuiging wil de bond laten zien dat vrouwen net zo goed in staat zijn om mannenelftallen te coachen als mannen.