Vrouw krijgt bijna 22 jaar celstraf voor het sturen van gifbrief aan Trump tijdens presidentschap

Vrouw krijgt bijna 22 jaar celstraf voor het sturen van gifbrief aan Trump tijdens presidentschap

Een vrouw uit de staat Washington is veroordeeld tot bijna 22 jaar gevangenisstraf voor het sturen van een gifbrief aan de voormalige president Donald Trump tijdens zijn presidentschap.

De vrouw, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, werd veroordeeld op beschuldiging van het sturen van een brief met het gif ricine aan de voormalige president. De brief werd onderschept door de Secret Service voordat hij Trump bereikte.

Volgens de federale aanklager had de vrouw de brief verzonden met de bedoeling om de voormalige president te vergiftigen. De brief bevatte een verklaring waarin stond dat de vrouw wraak wilde nemen voor de manier waarop Trump de regering leidde.

De vrouw werd veroordeeld tot 21 jaar en 10 maanden gevangenisstraf. Ze moet ook een boete betalen van $ 10.000 en moet een jaar in huisarrest blijven na haar vrijlating.

Hoewel dit een ernstig misdrijf is, is het belangrijk om te benadrukken dat het sturen van een gifbrief aan een president of andere overheidsfunctionaris nooit wordt getolereerd. Als u dergelijke activiteiten overweegt, wordt u sterk aangeraden om professionele hulp te zoeken.