Massa neemt juridische stappen om wereldtitel uit 2008 terug te krijgen

Massa neemt juridische stappen om wereldtitel uit 2008 terug te krijgen

Felipe Massa heeft juridische stappen ondernomen om zijn wereldtitel uit 2008 terug te krijgen. De Braziliaanse coureur verloor de titel in de laatste race van het seizoen, waarin hij tweede werd achter Lewis Hamilton.

Massa heeft een rechtszaak aangespannen tegen de FIA, de internationale autosportfederatie, omdat hij beweert dat hij de titel had moeten winnen. Hij stelt dat hij de titel heeft verloren door een fout van de FIA.

Volgens Massa heeft de FIA de regels veranderd tijdens het seizoen, waardoor Hamilton de titel kon winnen. De FIA had bepaald dat als twee coureurs gelijk eindigden, de coureur met de meeste overwinningen de titel zou winnen. Massa had meer overwinningen dan Hamilton, maar de FIA veranderde de regels tijdens het seizoen en stelde dat de coureur met de meeste punten de titel zou winnen.

Massa stelt dat hij de titel had moeten winnen als de regels niet waren veranderd. Hij is van mening dat hij schade heeft geleden door de veranderingen en vraagt om een financiƫle compensatie.

De FIA heeft nog geen commentaar gegeven op de rechtszaak van Massa. Het is nog onduidelijk of Massa succesvol zal zijn in zijn poging om zijn wereldtitel uit 2008 terug te krijgen.