Amerikaanse Vrouwenbondscoach Stapt Op na Historisch Slecht WK

Amerikaanse Vrouwenbondscoach Stapt Op na Historisch Slecht WK

De Amerikaanse vrouwenbondscoach Jill Ellis heeft aangekondigd dat ze na het historisch slechte WK dat de Verenigde Staten speelden, zal opstappen. De Amerikaanse vrouwenvoetbalploeg had een geweldige prestatie geleverd in de afgelopen jaren, maar het WK was een enorme teleurstelling.

De VS begonnen het toernooi met een verlies tegen Thailand, waardoor ze al direct uitgeschakeld waren voor de kwartfinales. Daarna verloren ze ook nog van Frankrijk en Engeland, waardoor ze als laatste eindigden in hun groep. Dit was de eerste keer in de geschiedenis dat de VS niet doorstootten naar de kwartfinales van een WK.

Na deze teleurstellende prestatie heeft Ellis aangekondigd dat ze na het WK zal opstappen. Ellis was sinds 2014 bondscoach van de Amerikaanse vrouwenploeg en had veel succes met de ploeg. Ze won twee keer het WK en eenmaal de Olympische Spelen. Ondanks haar succes bij de Amerikaanse vrouwenploeg, was het WK een enorme teleurstelling.

Het is nog niet bekend wie de opvolger van Ellis zal worden. Er wordt verwacht dat de Amerikaanse voetbalbond een nieuwe bondscoach zal aanstellen die de ploeg kan helpen om terug te keren naar hun oude glorie. Het is duidelijk dat er veel veranderingen moeten worden doorgevoerd bij de Amerikaanse vrouwenploeg om weer succesvol te worden.

Het is jammer dat Ellis haar functie als bondscoach moet neerleggen na zo’n teleurstellende prestatie, maar het is ook begrijpelijk dat ze besloten heeft om op te stappen. Nu is het aan de Amerikaanse voetbalbond om een nieuwe bondscoach aan te stellen die de ploeg kan helpen om terug te keren naar hun oude glorie.